Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Roerdalen

Gemakkelijk energie vergelijken in Roerdalen? Met behulp van www.energiehunter.nl ontdek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als o.a. NLE & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Roerdalen de beste deal heeft! Voorts tref je op onze website uitgebreide info over topics als energiegebruik in de regio en de slimme meter. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roerdalen (www.roerdalen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,788
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.026 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Roerdalen?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Roerdalen. Dat gaat van NLE tot en met Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 60 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roerdalen is? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Roerdalen, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in onze vergelijker detecteer jij eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Roerdalen

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Goede cashback
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Roerdalen betreft Enexis. Eveneens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Roerdalen valt onder gasregio 5. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,01366 per M3.

Informatie over Roerdalen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Roerdalen
 • (Net) nummer: 0475
 • Bewoners: 20686
 • Hoofdpostcode: 6063
 • Wijk: Montfort

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,788
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.026 kWh
energie-vergelijken-roerdalen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Roerdalen ligt dat gemiddeld op circa 1.525 m3 en nog eens 3.026 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen check jij details m.b.t. type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Roerdalen, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.greenchoice.nl en ook www.innovaenergie.nl. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Roerdalen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €250 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Roerdalen. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Roerdalen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Zoals Vattenfall, Powerpeers en ook Energie VanOns. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.leonzeewolde.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Roerdalen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Roerdalen en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Roerdalen

Tal van organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Roerdalen. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Roerdalen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Roerdalen bestaan er meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6063. In de buurt van wijk Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop kan je soms zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Check ook Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente