Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maastricht

Op je gemak energie vergelijken in Maastricht? Via www.energiehunter.nl check je eenvoudig alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice & Eneco. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Maastricht voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken als o.a. tarieven en slimme thermostaten. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maastricht (www.gemeentemaastricht.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,781
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.555 m3 en 3.120 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn goede energieleveranciers in Maastricht?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Maastricht. Van Budget Energie tot en met Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 40 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maastricht is op dit moment? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Maastricht, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker bekijk je gemakkelijk een product dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Maastricht

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Goede overstapbonus
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Scherpe welkomstbonus
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Maastricht heet Enexis. Ook neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Maastricht valt in de gasregio 5. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Maastricht

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maastricht
 • (Net) nummer: 043
 • Aantal inwoners: 122533
 • Postcodegebied: 6201
 • Populaire wijk: Centrum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,781
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.120 kWh
energie-vergelijken-maastricht

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Maastricht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.555 m3 en nog eens 3.120 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket vind je specificaties zoals soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Maastricht, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.energiedirect.nl en ook www.fenor.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Maastricht


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €385 korting realiseren. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maastricht. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Maastricht. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare leverancier. Bedrijven als Oxxio, GreenChoice of natuurlijk Qwint. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.delta.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Maastricht vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Maastricht en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Maastricht

Het gros van de aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Maastricht. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Maastricht vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Maastricht kennen we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229. Als bewoner van wijk Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over GreenChoice overstappen in juli 2024.