Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stein

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Stein? Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn NLE & Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Stein de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op onze website praktische informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en handige bespaartips. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stein (www.gemeentestein.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,781
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.603 m3 en 3.183 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Stein?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Stein. Dit varieert van Powerpeers tot Vattenfall, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 50 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Enexis. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stein is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Stein, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker vind jij gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stein

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Stein heet Enexis. Vervolgens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Stein maakt deel uit van de gasregio 5. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Stein

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Stein
 • (Net) nummer: 046
 • Aantal inwoners: 25064
 • Centrale postcode: 6171
 • Veel gezochte wijk: Stein

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,781
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.603 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.183 kWh
energie-vergelijken-stein

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Stein bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.603 m3 + 3.183 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle contracten lees jij info als herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Stein, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een relevante korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Stein


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €365 opleveren. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Stein. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Stein. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice of HVC. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.qwint.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Stein vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Stein en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Stein

Tal van energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Stein. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Stein vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Stein onderscheiden we steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6170, 6171. Als bewoner van wijk Stein, Elsloo, Urmond kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook GreenChoice overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente