Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sittard-Geleen

Op je gemak energie vergelijken in Sittard-Geleen? Geholpen door onze website vergelijk je snel en simpel alle grote leveranciers als bijvoorbeeld NLE en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sittard-Geleen de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je op onze website belangrijke info over zaken als onderwerpenen concrete energiebespaartips. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sittard-Geleen (www.sittard-geleen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,780
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.587 m3 en 3.151 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sittard-Geleen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sittard-Geleen. Dit loopt van GreenChoice tot en met Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 45 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sittard-Geleen voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Sittard-Geleen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de vergelijkingstool achterhaal jij eenvoudig een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sittard-Geleen

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Ook met zonnepanelen
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Ook voor ZZP’ers
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder in Sittard-Geleen is Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Sittard-Geleen behoort tot gasregio 5. Dat betekent een vergoeding van €0,01366 per M3.

Feiten over Sittard-Geleen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sittard-Geleen
 • (Net) nummer: 046
 • Aantal bewoners: 93555
 • Postcode: 6153
 • Wijk: Limbrichterveld

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,780
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.587 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.151 kWh
energie-vergelijken-sittard-geleen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sittard-Geleen ligt dit gemiddeld op 1.587 m3 + 3.151 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van ieder pakket zie jij informatie m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sittard-Geleen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.vandebron.nl en ook www.innovaenergie.nl. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sittard-Geleen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €250 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Sittard-Geleen. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sittard-Geleen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt je aanstaande energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Vattenfall, Delta en ook Vrijopnaam. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.fenor.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sittard-Geleen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sittard-Geleen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Sittard-Geleen

Veel bedrijven bieden momenteel groene stroom in Sittard-Geleen. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Sittard-Geleen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Sittard-Geleen bestaan er tegenwoordig verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6153. Wanneer je woont in wijk Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Pure Energie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente