Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eijsden-Margraten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Eijsden-Margraten? Dankzij deze website tref je supersnel alle interessante aanbieders als o.a. Powerpeers en Eneco. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Eijsden-Margraten voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via de Energiehunter praktische info over thema’s als de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eijsden-Margraten (www.eijsden-margraten.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,784
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.555 m3 en 3.151 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 295,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Eijsden-Margraten?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Eijsden-Margraten. Dat loopt van Budget Energie tot aanbieders zoals Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 60 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eijsden-Margraten voor jou is? Geef vlug de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van de energiehunter achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Eijsden-Margraten, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de energievergelijker checken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Eijsden-Margraten

 • Vattenfall: Altijd scherpe acties
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Eijsden-Margraten is Enexis. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Eijsden-Margraten valt onder gasregio 5. Dit komt overeen met een opslag van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Eijsden-Margraten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Eijsden-Margraten
 • Regionummer: 043
 • Aantal bewoners: 25123
 • Centrale postcode: 6252
 • Populaire wijk: Eijsden

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,784
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.151 kWh
energie-vergelijken-eijsden-margraten

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Eijsden-Margraten bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.555 m3 en nog eens 3.151 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk contract vind jij voorwaarden over soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Eijsden-Margraten, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.budgetenergie.nl en ook www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Eijsden-Margraten


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €250 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Eijsden-Margraten. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Eijsden-Margraten. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieleverancier. Denk aan Vattenfall, Powerpeers en ook Leon energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Eijsden-Margraten vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Eijsden-Margraten en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Eijsden-Margraten

Bijna alle leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Eijsden-Margraten. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Eijsden-Margraten vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten zijn er nogal wat initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6251, 6252. In en rondom wijk Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Powerpeers afsluiten in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente