Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vaals

Snel energie vergelijken in Vaals? Geholpen door onze vergelijker vind je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Delta & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vaals de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vaals (www.vaals.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,782
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,243
Gemiddeld verbruik: 1.478 m3 en 3.215 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Vaals?

We zien best veel energieleveranciers in Vaals. Dat loopt uiteen van Delta tot een speler als Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 50 aanbieders. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaals is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vaals, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker zoek jij probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Vaals

 • Vattenfall: Aantrekkelijke cashback
 • Essent: Scherpe welkomstkorting
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • Oxxio: Met opties voor salderen
 • Pure energie: Online meterstanden doorgeven
 • Powerpeers: Online account
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Vaals betreft Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Vaals is ingedeeld in gasregio 5. Dit komt overeen met een verhoging van €0,01366 per M3.

Informatie over Vaals

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Vaals
 • (Net) nummer: 043
 • Aantal bewoners: 9632
 • Centrale postcode: 6291
 • Wijk: Vijlen-Lemiers

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,782
 • Stroomtarief kwh: €0,243
 • Gem. gasverbruik: 1.478 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.215 kWh
energie-vergelijken-vaals

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Vaals ligt dit gemiddeld op 1.478 m3 + 3.215 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Bij alle pakketten vind jij informatie zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Vaals, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl en ook www.fenor.nl. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vaals


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 korting realiseren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vaals. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vaals. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Engie, Delta en ook Energieflex. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vaals vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vaals en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Vaals

Een groot deel van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Vaals. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vaals vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Vaals zijn er nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6290, 6291. Als bewoner van wijk Vijlen-Lemiers, Vaals kan je meer en meer heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Budget Energie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente