Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Valkenburg aan de Geul

Eenvoudig energie vergelijken in Valkenburg aan de Geul? Met behulp van de Energiehunter vind je snel en simpel alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn GreenChoice en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Valkenburg aan de Geul de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op Energiehunter.nl bruikbare info over onderwerpen als gastarieven en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Valkenburg aan de Geul (www.valkenburg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,783
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,244
Gemiddeld verbruik: 1.494 m3 en 3.247 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Valkenburg aan de Geul?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Valkenburg aan de Geul. Dat loopt van NLE tot bijvoorbeeld Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Valkenburg aan de Geul is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Valkenburg aan de Geul, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de tool vindt men gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Valkenburg aan de Geul

 • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Ook voor ZZP’ers
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Online meterstanden doorgeven
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Valkenburg aan de Geul is Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Valkenburg aan de Geul hoort bij gasregio 5. Dat betekent een aanvulling van €0,01366 per M3.

Feiten over Valkenburg aan de Geul

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,783
 • Stroomtarief kwh: €0,244
 • Gem. gasverbruik: 1.494 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.247 kWh
energie-vergelijken-valkenburg-aan-de-geul

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Valkenburg aan de Geul is dit gemiddeld zo’n 1.494 m3 + 3.247 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk abonnement bekijk je informatie met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Valkenburg aan de Geul, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.oxxio.nl en www.fenor.nl. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Valkenburg aan de Geul


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Valkenburg aan de Geul. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Valkenburg aan de Geul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt jouw betreffende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe partij. Onder andere Vattenfall, Pure Energie of Huismerk energie. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.greenchoice.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Valkenburg aan de Geul vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Valkenburg aan de Geul en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Valkenburg aan de Geul

Veel energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Valkenburg aan de Geul. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Valkenburg aan de Geul vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6341, 6342. Als inwoner van wijk Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Vandebron overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente