Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nuth

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nuth? Aan de hand van deze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Powerpeers en Budget Energie. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Nuth de beste deal heeft! Verder bekijk je op Energiehunter.nl praktische info over topics zoals tarieven en zakelijke energie. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nuth (www.nuth.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,785
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.478 m3 en 3.247 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nuth?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Nuth. Dit varieert van Budget Energie tot en met Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 50 aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nuth is op dit moment? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nuth, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de prijzenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nuth

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Hoge cashback
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Online account
 • Delta: Online account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Nuth heet Enexis. Ook neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Nuth is ingedeeld in gasregio 5. Dat resulteert in een aanvulling van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Nuth

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nuth
 • Regionummer: 045
 • Inwoners: 15425
 • Postcodegebied: 6361
 • Veel gezochte wijk: Nuth

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,785
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.478 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.247 kWh
energie-vergelijken-nuth

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Nuth is dat gemiddeld 1.478 m3 en nog eens 3.247 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle grote aanbieders van energie. Bij elk pakket lees je details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Nuth, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.vandebron.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nuth


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €295 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl lees je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Nuth. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nuth. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste aanbieder. Denk aan Vattenfall, Vandebron en Clean energie. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.nle.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nuth vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Nuth en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nuth

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Nuth. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Nuth vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Nuth kennen we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6360, 6361, 6363. In en rondom wijk Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook NLE overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente