Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Landgraaf

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Landgraaf? Geholpen door Energiehunter.nl tref je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Delta en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Landgraaf het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je op onze website belangrijke info over onderwerpen als overstappen en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landgraaf (www.landgraaf.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,790
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.509 m3 en 3.026 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Landgraaf?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Landgraaf. Dit varieert van GreenChoice tot een speler als Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 40 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke energie-aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landgraaf is in juli 2024? Vul eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Landgraaf, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in onze vergelijker detecteren jullie eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Landgraaf

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Scherpe welkomstkorting
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Landgraaf is Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Landgraaf vinden we terug in gasregio 5. Dat resulteert in een toeslag van €0,01366 per M3.

Facts and figures Landgraaf

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Landgraaf
 • Regionummer: 045
 • Inwoners: 37465
 • Postcode: 6371
 • Populaire wijk: Schaesberg

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,790
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.509 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.026 kWh
energie-vergelijken-landgraaf

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Landgraaf is het gemiddelde verbruik ong. 1.509 m3 en 3.026 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket vind jij informatie over herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Landgraaf, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.eneco.nl of www.anode.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Landgraaf


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Landgraaf. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Landgraaf. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je aankomende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Oxxio, GreenChoice of Vastelastenbond. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.leonzeewolde.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Landgraaf vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Landgraaf en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Landgraaf

Veel energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Landgraaf. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Landgraaf vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Landgraaf zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6370, 6371, 6372, 6373, 6374. Wanneer je woont in wijk Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Engie overstappen in juli 2024.