Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Simpelveld

Meteen energie vergelijken in Simpelveld? Aan de hand van Energiehunter.nl vind je supersnel alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Delta & Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Simpelveld de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je via de Energiehunter waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Simpelveld (www.simpelveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,240
Gemiddeld verbruik: 1.571 m3 en 3.120 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleveranciers zijn er in Simpelveld?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Simpelveld. Van Delta tot Engie, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel is het aanbod ongeveer 55 maatschappijen. Deze werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Benieuwd welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Simpelveld is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Simpelveld, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Simpelveld

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Hoge overstapbonus
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Scherpe cashback

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Simpelveld is Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Simpelveld vinden we terug in gasregio 5. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Simpelveld

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Simpelveld
 • Regionummer: 045
 • Aantal inwoners: 10741
 • Centrale postcode: 6369
 • Lokale wijk: Simpelveld

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,240
 • Gem. gasverbruik: 1.571 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.120 kWh
energie-vergelijken-simpelveld

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Simpelveld gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.571 m3 plus 3.120 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Omtrent prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten zie je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Simpelveld, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.vandebron.nl of natuurlijk www.qwint.nl. De betreffende maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Simpelveld


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Simpelveld. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Simpelveld. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe aanbieder. Onder andere Essent, Powerpeers of Clean energie. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.powerpeers.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Simpelveld vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Simpelveld en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Simpelveld

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Simpelveld. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Simpelveld vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Simpelveld kennen we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6369. Wanneer je woont in wijk Simpelveld, Bocholtz kan je soms zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente