Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Brunssum

Zonder problemen energie vergelijken in Brunssum? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl check je moeiteloos alle grote maatschappijen als Powerpeers & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Brunssum de beste deal heeft! Voorts lees je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als o.a. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunssum (www.brunssum.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,782
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.089 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Brunssum?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Brunssum. Dat loopt van Budget Energie tot een speler als Essent, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 50 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brunssum is op dit moment? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Brunssum, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de prijzenvergelijker checken jullie zonder problemen een abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Brunssum

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Meerdere contracten
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Brunssum heet Enexis. Vervolgens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Brunssum maakt deel uit van de gasregio 5. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Brunssum

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Brunssum
 • Netnummer: 045
 • Bewoners: 28448
 • Centrale postcode: 6441
 • Lokale wijk: Brunssum-West

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,782
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.089 kWh
energie-vergelijken-brunssum

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Brunssum is dat gemiddeld 1.525 m3 + 3.089 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen bekijk jij info m.b.t. soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Brunssum, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.delta.nl en www.mainenergie.nl. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Brunssum


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Brunssum. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Brunssum. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt je geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Vattenfall, NLE of natuurlijk Energie VanOns. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De gekozen energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Brunssum vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Brunssum en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Brunssum

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Brunssum. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Brunssum vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Brunssum onderscheiden we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446. In de buurt van wijk Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie afsluiten in juli 2024.