Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Onderbanken

Meteen energie vergelijken in Onderbanken? Aan de hand van de energievergelijker check je snel en simpel alle relevante maatschappijen zoals Vattenfall & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Onderbanken de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je op deze pagina waardevolle informatie over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Onderbanken (www.onderbanken.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,786
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,235
Gemiddeld verbruik: 1.494 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Onderbanken?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Onderbanken. Van GreenChoice tot Essent, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 45 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onderbanken is voor jouw verbruik? Voer hieronderde privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Onderbanken, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tool zoek je probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Onderbanken

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Scherpe welkomstkorting
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Puur Zeeuws Groen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Onderbanken betreft Enexis. Ook verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Onderbanken behoort tot gasregio 5. Dit houdt in een vergoeding van €0,01366 per M3.

Facts and figures Onderbanken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Onderbanken
 • Netnummer: 045
 • Aantal bewoners: 7869
 • Postcode: 6451
 • Populaire wijk: Onderbanken

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,786
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.494 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-onderbanken

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Onderbanken ligt dat gemiddeld op circa 1.494 m3 en 3.279 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract check jij informatie m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Onderbanken, en de eventuele korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.vattenfall.nl en www.leonzeewolde.nl. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Onderbanken


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Onderbanken. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Onderbanken. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe leverancier. Denk aan Energiedirect, NLE en HVC. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.fenor.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Onderbanken vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Onderbanken en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Onderbanken

Het gros van de bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Onderbanken. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Onderbanken vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Onderbanken zien we diverse initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6450, 6451. Wanneer je woont in wijk Onderbanken kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente