Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berg en Dal

Gemakkelijk energie vergelijken in Berg en Dal? Met behulp van www.energiehunter.nl tref je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn GreenChoice en Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Berg en Dal het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts check je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Berg en Dal (www.bergendal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,754
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Berg en Dal?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Berg en Dal. Dit loopt van Budget Energie tot en met Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 55 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berg en Dal is in augustus 2021? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je direct de goedkoopste energieleverancier van Berg en Dal, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via selecties in de tarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Berg en Dal

 • Vattenfall: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Hoge welkomstbonus
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Goede welkomstkorting
 • Delta: Hoge overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De condities van energiebedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Berg en Dal heet Liander. Eveneens hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Berg en Dal valt onder gasregio 1. Dit mondt uit in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Berg en Dal

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berg en Dal
 • Netnummer: 024
 • Inwoners: 34574
 • Centrale postcode: 6571
 • Populaire wijk: Beek

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,754
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-berg-en-dal

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Berg en Dal ligt dit gemiddeld op 1.480 m3 + 3.040 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind je info over herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Berg en Dal, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Denk aan www.engie.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Berg en Dal


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €265 voordeel geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Berg en Dal. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Berg en Dal. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Oxxio, GreenChoice + Innova energie. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Berg en Dal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Berg en Dal en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Berg en Dal

Bijna alle energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Berg en Dal. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Berg en Dal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Berg en Dal bestaan er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6570, 6571, 6572. In wijk Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen kan je vaak zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van GreenChoice abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente