Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heumen

Meteen energie vergelijken in Heumen? Via onze vergelijker check je supersnel alle interessante aanbieders zoals Pure Energie & Eneco. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Heumen voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heumen (www.heumen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,216
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Heumen?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Heumen. Dat loopt uiteen van NLE tot bijvoorbeeld Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 40 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heumen is die past bij jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Heumen, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter bekijk je simpel en snel een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Heumen

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online account
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Ook modelcontracten
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2021)

De producten van gas en stroom leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Heumen heet Liander. Daarbij heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Heumen vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Informatie over Heumen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heumen
 • Regionummer: 024
 • Aantal bewoners: 16360
 • Centrale postcode: 6582
 • Veel gezochte wijk: Heumen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,773
 • Stroomtarief kwh: €0,216
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-heumen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Heumen ligt dit gemiddeld op 1.495 m3 & 3.010 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zie je data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Heumen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.vandebron.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De door jou gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heumen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan in sommige gevallen wel €385 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Heumen. Zodanig bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Heumen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Energiedirect, Pure Energie en Energieflex. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.mainenergie.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Heumen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heumen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Heumen

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Heumen. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Heumen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Heumen zijn er meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6582. In huizenbezitter in wijk Heumen, Overasselt kan je soms heel gunstig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Eneco prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente