Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Overasselt

Gemakkelijk energie vergelijken in Overasselt? Dankzij Energiehunter.nl vind je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. Pure Energie & Oxxio. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Overasselt voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je op deze website handige informatie over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heumen (www.heumen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7578
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2271
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Overasselt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Overasselt. Van Pure Energie tot aanbieders zoals Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 50 aanbieders. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Liander. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overasselt is op dit moment? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Overasselt, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de energievergelijker bekijk jij simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Overasselt

 • Vattenfall: Goede klantenservice
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen september 2021)

De pakketten van energie-aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Overasselt is Liander. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Heumen behoort tot gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Overasselt

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heumen
 • Regionummer: 024
 • Bewoners: 16360
 • Hoofdpostcode: 6611
 • Populaire wijk: Heumen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7578
 • Stroomtarief kwh: €0,2271
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-overasselt

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Overasselt ligt dit gemiddeld op 1.436 m3 plus 2.949 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle contracten check je informatie met betrekking tot type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Overasselt, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.energiedirect.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Overasselt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan soms wel €365 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Overasselt. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Overasselt. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert de nieuwe organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, GreenChoice of natuurlijk Fenor. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.vandebron.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Overasselt vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Overasselt en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Overasselt

Tal van energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Overasselt. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Overasselt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Heumen kennen we verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6610, 6611. In wijk Heumen, Overasselt kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Eneco.