Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ottersum

Op je gemak energie vergelijken in Ottersum? Middels www.energiehunter.nl check je eenvoudig alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Delta en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Ottersum de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op deze website praktische informatie over thema’s zoals energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gennep (www.gennep.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7855
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2325
Gemiddeld verbruik: 1.509 m3 en 3.120 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 320,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Ottersum?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ottersum. Dit varieert van Powerpeers tot en met Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 55 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ottersum is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ottersum, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de tarievenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ottersum

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen oktober 2021)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Ottersum heet Enexis. Bovendien neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Gennep maakt deel uit van de gasregio 5. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,01366 per M3.

Informatie over Ottersum

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • (Net) nummer: 0485
 • Bewoners: 17085
 • Hoofdpostcode: 6595
 • Wijk: Milsbeek

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,7855
 • Stroomtarief kwh: €0,2325
 • Gem. gasverbruik: 1.509 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.120 kWh
energie-vergelijken-ottersum

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Ottersum is het gemiddelde verbruik ong. 1.509 m3 plus 3.120 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement zie jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Ottersum, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.nl en ook www.vrijopnaam.nl. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ottersum


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan tot wel €305 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ottersum. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ottersum. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Oxxio, Pure Energie en ook Energie VanOns. Daarna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels Energiehunter.nl check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ottersum vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ottersum en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ottersum

Veel energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Ottersum. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ottersum vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Gennep bestaan er diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6595. In wijk Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Oxxio overstappen in oktober 2021.