Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gennep

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gennep? Aan de hand van www.energiehunter.nl ontdek je snel en simpel alle grote energieleveranciers zoals Pure Energie & Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Gennep de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via onze vergelijker belangrijke info over items zoals maatschappijen en concrete energiebespaartips. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gennep (www.gennep.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,785
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.571 m3 en 3.183 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gennep?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Gennep. Dit varieert van Vandebron tot bijvoorbeeld Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 45 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gennep is voor jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gennep, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker bekijken jullie zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gennep

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Goede korting
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Ook met zonnepanelen
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Gennep betreft Enexis. Ook calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Gennep is ingedeeld in gasregio 5. Dit komt overeen met een verhoging van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Gennep

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • (Regio) nummer: 0485
 • Inwoners: 17085
 • Centrale postcode: 6591
 • Populaire wijk: Milsbeek

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,785
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.571 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.183 kWh
energie-vergelijken-gennep

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Gennep is dat gemiddeld 1.571 m3 + 3.183 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende energie aanbieders. Van alle contracten bekijk jij data zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gennep, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.nle.nl of www.leonzeewolde.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gennep


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 winst geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gennep. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gennep. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bijv. Essent, Vandebron of Fenor. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.unitedconsumers.com, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gennep vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gennep en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gennep

Het merendeel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Gennep. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Gennep vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Gennep bestaan er vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6590, 6591. Als inwoner van wijk Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook NLE afsluiten in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente