Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Mook en Middelaar

Gemakkelijk energie vergelijken in Mook en Middelaar? Middels onze website vind je moeiteloos alle erkende energieleveranciers zoals Essent en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Mook en Middelaar de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als bijv. maatschappijen en zakelijke energie. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mook en Middelaar (www.mookenmiddelaar.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,783
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,232
Gemiddeld verbruik: 1.587 m3 en 3.183 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mook en Middelaar?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mook en Middelaar. Dit loopt van NLE tot Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 60 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mook en Middelaar is op dit moment? Geef direct de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mook en Middelaar, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaal je eenvoudig een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mook en Middelaar

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Overzichtelijke contracten
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Mook en Middelaar is Enexis. Daarbij rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Mook en Middelaar hoort bij gasregio 5. Dat betekent een bijdrage van €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Mook en Middelaar

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Mook en Middelaar
 • (Net) nummer: 024
 • Aantal bewoners: 7755
 • Postcodegebied: 6586
 • Lokale wijk: Mook

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,783
 • Stroomtarief kwh: €0,232
 • Gem. gasverbruik: 1.587 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.183 kWh
energie-vergelijken-mook-en-middelaar

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Mook en Middelaar ligt dit gemiddeld op 1.587 m3 en 3.183 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder abonnement tref jij data over soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Mook en Middelaar, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.nl en www.allure-energie.nl. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Mook en Middelaar


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €305 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Mook en Middelaar. Dan is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mook en Middelaar. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste energieaanbieder. Bijv. Vattenfall, Budget Energie + Vastelastenbond. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.budgetenergie.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mook en Middelaar vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mook en Middelaar en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mook en Middelaar

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Mook en Middelaar. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Mook en Middelaar vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Mook en Middelaar zijn er diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6586. In en rondom wijk Mook, Middelaar kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Vandebron overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente