Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Middelaar

Eenvoudig energie vergelijken in Middelaar? Geholpen door www.energiehunter.nl check je supersnel alle bekende maatschappijen als bijv. GreenChoice en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Middelaar de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de energievergelijker praktische info over thema’s zoals verbruik in de regio en salderen. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mook en Middelaar (www.mookenmiddelaar.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7854
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2324
Gemiddeld verbruik: 1.494 m3 en 3.089 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn de beste energieleveranciers in Middelaar?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Middelaar. Dat loopt van Pure Energie tot Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel zijn het zo’n 55 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Middelaar voor jou is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Middelaar, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de energievergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Middelaar

 • Vattenfall: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2021)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Middelaar is Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Mook en Middelaar vinden we terug in gasregio 5. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Middelaar

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,7854
 • Stroomtarief kwh: €0,2324
 • Gem. gasverbruik: 1.494 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.089 kWh
energie-vergelijken-middelaar

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Middelaar is dit gemiddeld zo’n 1.494 m3 & 3.089 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen tref jij specificaties over herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Middelaar, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.vattenfall.nl of www.qwint.nl. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Middelaar


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €290 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Middelaar. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Middelaar. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan Engie, Pure Energie en Huismerk energie. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld energie.vanons.org, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Middelaar vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Middelaar en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Middelaar

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Middelaar. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Middelaar vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Mook en Middelaar zien we vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6587. In en rondom wijk Mook, Middelaar kan je soms heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Engie overstappen in oktober 2021.