Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Afferden

Gemakkelijk energie vergelijken in Afferden? Geholpen door onze website check je probleemloos alle relevante energie aanbieders als o.a. Vattenfall en Vandebron. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Afferden het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op deze pagina waardevolle info over onderwerpen als energieaansluitingen en slimme thermostaten. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Druten (www.druten.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7596
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2289
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.195 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Afferden?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Afferden. Van Pure Energie tot bijvoorbeeld Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 40 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Afferden is in september 2021? Voer vlug jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Afferden, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de Energiehunter vind je probleemloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Afferden

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Energie van om de hoek
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen september 2021)

De producten van energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder in Afferden is Liander. Ook neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Druten is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Afferden

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Druten
 • (Regio) nummer: 0487
 • Aantal bewoners: 18407
 • Postcode: 6654
 • Lokale wijk: Druten

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7596
 • Stroomtarief kwh: €0,2289
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.195 kWh
energie-vergelijken-afferden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Afferden gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.436 m3 + 3.195 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract lees jij info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Afferden, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.delta.nl of www.allure-energie.nl. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Afferden


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan tot wel €270 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Afferden. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Afferden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Budget Energie en ook Huismerk energie. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.cleanenergy.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Afferden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Afferden en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Afferden

Een groot deel van de energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Afferden. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Afferden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Druten onderscheiden we nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6654. Als bewoner van wijk Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen kan je vaak heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk details over Budget Energie pakketten.