Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lingewaard

Op je gemak energie vergelijken in Lingewaard? Met behulp van Energiehunter.nl doorzoek je eenvoudig alle grote energiebedrijven als bijv. Vattenfall en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Lingewaard prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als bijv. tarieven en variabele of vaste tarieven. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lingewaard (www.lingewaard.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,775
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lingewaard?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lingewaard. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot een speler als Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags tellen we ruim 50 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lingewaard is voor jouw verbruik? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze vergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Lingewaard, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van keuzes in de energievergelijker vinden jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lingewaard

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2021)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Lingewaard heet Liander. Daarnaast neemt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Lingewaard is ingedeeld in gasregio 1. Dat betekent een toeslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Lingewaard

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaard
 • (Net) nummer: 0481
 • Bewoners: 45950
 • Centrale postcode: 6684
 • Populaire wijk: Bemmel

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,775
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-lingewaard

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Lingewaard gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.525 m3 & 3.070 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten check je details zoals herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lingewaard, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Zoals www.eneco.nl en ook www.leonzeewolde.nl. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lingewaard


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €255 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Lingewaard. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lingewaard. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de betreffende organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Engie, GreenChoice of natuurlijk Vastelastenbond. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lingewaard vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lingewaard en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lingewaard

Bijna alle maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Lingewaard. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Lingewaard vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Lingewaard kennen we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6684. Als inwoner van wijk Bemmel, Gendt, Huissen kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Engie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente