Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Overbetuwe

Gemakkelijk energie vergelijken in Overbetuwe? Geholpen door onze vergelijker tref je supersnel alle grote leveranciers. Je kunt denken aan GreenChoice en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Overbetuwe de laagste prijs biedt. Verder check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Overbetuwe (www.overbetuwe.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,231
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Overbetuwe?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Overbetuwe. Dit varieert van NLE tot Energiedirect, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de leidingen van Liander. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overbetuwe is? Geef hierna de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Overbetuwe, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de Energiehunter check jij zonder problemen een energiecontract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Overbetuwe

 • Vattenfall: Aantrekkelijke cashback
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Hoge korting
 • Budget Energie: Diverse looptijden
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Delta: Exclusieve kortingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Overbetuwe is Liander. Daarbij neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Overbetuwe valt in de gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Overbetuwe

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Overbetuwe
 • (Regio) nummer: 0488
 • Aantal bewoners: 47002
 • Postcodegebied: 6671
 • Veel gezochte wijk: Elst

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,231
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-overbetuwe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Overbetuwe is dat gemiddeld 1.450 m3 en 3.163 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energieleveranciers. Van ieder contract vind je specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Overbetuwe, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.vattenfall.nl + www.anode.nl. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Overbetuwe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €330 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Overbetuwe. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Overbetuwe. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste maatschappij. Bijv. Engie, Powerpeers en ook Anode energie. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energieflex.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Overbetuwe vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Overbetuwe en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Overbetuwe

De meeste aanbieders bieden momenteel groene stroom in Overbetuwe. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit Nederland”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Overbetuwe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Overbetuwe zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6670, 6671. Als bewoner van wijk Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Oxxio kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente