Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken West Maas en Waal

Snel energie vergelijken in West Maas en Waal? Geholpen door onze vergelijker tref je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers zoals GreenChoice en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in West Maas en Waal de scherpste prijs kan bieden. Daarbij bekijk je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: West Maas en Waal (www.westmaasenwaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,239
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in West Maas en Waal?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in West Maas en Waal. Dat loopt van Budget Energie tot aan Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in West Maas en Waal voor jou is? Geef hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van West Maas en Waal, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek je moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in West Maas en Waal

 • Vattenfall: Goede welkomstkorting
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Uitstekende klantenservice
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De condities van energiemaatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in West Maas en Waal is Liander. Daarbij rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente West Maas en Waal behoort tot gasregio 1. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts West Maas en Waal

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-west-maas-en-waal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In West Maas en Waal ligt dit gemiddeld op 1.436 m3 en 3.101 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal jij data als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in West Maas en Waal, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.nl en www.energieflex.nl. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in West Maas en Waal


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €270 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in West Maas en Waal. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor West Maas en Waal. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe energieaanbieder. Bijvoorbeeld Oxxio, Budget Energie en ook Leon energie. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven West Maas en Waal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in West Maas en Waal en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in West Maas en Waal

De meeste maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in West Maas en Waal. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in West Maas en Waal vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente West Maas en Waal zijn er meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6659. Als inwoner van wijk Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Vattenfall vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente