Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Arnhem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Arnhem? Via de energievergelijker check je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Delta en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Arnhem prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je op onze website belangrijke informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Arnhem (www.arnhem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,752
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,246
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 490,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Arnhem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Arnhem. Dit loopt van Budget Energie tot aanbieders zoals Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 60 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arnhem is? Voer vlug de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Arnhem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in onze vergelijker bekijk je eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Arnhem

 • Vattenfall: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Arnhem is Liander. Daarnaast neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Arnhem hoort bij gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Informatie over Arnhem

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Arnhem
 • (Regio) nummer: 026
 • Aantal inwoners: 153818
 • Postcode: 6801
 • Wijk: Centrum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,752
 • Stroomtarief kwh: €0,246
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-arnhem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Arnhem is het gemiddelde verbruik ong. 1.450 m3 en 2.979 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind je info zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Arnhem, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.powerpeers.nl of www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Arnhem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €320 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Arnhem. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Arnhem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt je toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Powerpeers + Anode energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.cleanenergy.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Arnhem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Arnhem en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Arnhem

Bijna alle bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Arnhem. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Arnhem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Arnhem bestaan er tegenwoordig diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846. Wanneer je woont in wijk Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse broek, Presikhaaf West, Presikhaaf Oost, St. Marten/Sonsbeek, Klarendal, Velperweg e.o., Alteveer/Cranevelt, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Burgemeesterswijk/Hoogkamp, Schaarsbergen, Heijenoord/Lombok, Klingelbeek e.o., Malburgen West, Malburgen Oost (noord), Malburgen Oost (zuid), Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Schuytgraaf kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Oxxio abonnementen.