Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ede

Direct energie vergelijken in Ede? Aan de hand van deze website vind je eenvoudig alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld GreenChoice en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Ede het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op Energiehunter.nl praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ede (www.ede.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.510 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ede?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Ede. Dat gaat van Vandebron tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 60 providers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ede is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Ede, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de tarievenvergelijker bekijkt men gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ede

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Energie uit Zeeland

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2021)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Ede heet Liander. Bovendien calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Ede behoort tot gasregio 1. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Ede

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Ede
 • (Regio) nummer: 0318
 • Aantal bewoners: 112427
 • Centrale postcode: 6711
 • Lokale wijk: Ede-Oost

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-ede

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Ede gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.510 m3 plus 3.070 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle interessante energie aanbieders. Bij alle abonnementen lees je informatie als soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ede, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Zoals www.oxxio.nl of www.eon.nl. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ede


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €355 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ede. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ede. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aankomende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Vattenfall, Budget Energie en ook Energieflex. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals energie.vanons.org, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ede vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ede en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ede

De meeste energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Ede. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ede vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Ede onderscheiden we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745. In wijk Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo kan je wellicht extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Pure Energie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente