Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Brummen

Direct energie vergelijken in Brummen? Dankzij onze website vind je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld NLE & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Brummen prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld leveranciers en concrete energiebespaartips. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brummen (www.brummen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Brummen?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Brummen. Dat gaat van NLE tot bijvoorbeeld Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brummen is? Voer vlug de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Brummen, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker detecteer je eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Brummen

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Online account
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Scherpe cashback
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Brummen is Liander. Ook gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Brummen is ingedeeld in gasregio 1. Dat draait uit op een opslag van €0,00518 per M3.

Facts and figures Brummen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Brummen
 • (Regio) nummer: 0575
 • Aantal bewoners: 20938
 • Postcode: 6971
 • Veel gezochte wijk: Empe

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-brummen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Brummen ligt dat gemiddeld op circa 1.540 m3 en 3.163 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Van alle abonnementen zoek jij voorwaarden m.b.t. type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Brummen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Onder andere www.budgetenergie.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. De gekozen energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Brummen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €370 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Brummen. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Brummen. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de nieuwe organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Zoals Oxxio, NLE of Main energie. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.delta.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Brummen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Brummen en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Brummen

Het gros van de energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Brummen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Brummen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Brummen bestaan er tegenwoordig vele initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6970, 6971. Als bewoner van wijk Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over NLE abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente