Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rozendaal

Meteen energie vergelijken in Rozendaal? Middels Energiehunter.nl doorzoek je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijvoorbeeld Vattenfall en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rozendaal de beste deal heeft! Verder vergaar je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als bijv. tarieven en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rozendaal (www.rozendaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,235
Gemiddeld verbruik: 1.510 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rozendaal?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Rozendaal. Dat loopt uiteen van NLE tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kun je kiezen uit circa 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rozendaal is in augustus 2021? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rozendaal, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter vind je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rozendaal

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Pure energie: Goede welkomstbonus
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Goede korting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Rozendaal heet Liander. Bovendien neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Rozendaal behoort tot gasregio 1. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Rozendaal

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Rozendaal
 • Regionummer: 026
 • Inwoners: 1498
 • Postcode: 6961
 • Populaire wijk: Wijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,235
 • Gem. gasverbruik: 1.510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-rozendaal

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Rozendaal is dit gemiddeld zo’n 1.510 m3 en 2.979 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie je specificaties m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Rozendaal, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl of natuurlijk www.eon.nl. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rozendaal


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €360 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rozendaal. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rozendaal. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw betreffende energiemaatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Essent, Pure Energie en ook UnitedConsumers. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rozendaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rozendaal en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Rozendaal

Bijna alle energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Rozendaal. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Rozendaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Rozendaal zien we diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6891, 6961. In wijk Wijk 00 kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van Vandebron kosten.