Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Doesburg

Op je gemak energie vergelijken in Doesburg? Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig alle erkende bedrijven als bijv. Pure Energie en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Doesburg de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op Energiehunter.nl waardevolle informatie over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doesburg (www.doesburg.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,761
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,255
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in Doesburg?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Doesburg. Dat gaat van Vandebron tot Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag tellen we ruim 55 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Doesburg is? Voer gelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Doesburg, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Doesburg

 • Vattenfall: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • NLE: Inzicht in energiegebruik
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Goede welkomstkorting

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Doesburg is Liander. Tevens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Doesburg valt onder gasregio 1. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Doesburg

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Doesburg
 • (Regio) nummer: 0313
 • Bewoners: 11336
 • Postcode: 6981
 • Wijk: Wijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,761
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-doesburg

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Doesburg is dat gemiddeld 1.450 m3 & 2.949 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energiebedrijven. Van elk contract lees je informatie met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Doesburg, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.oxxio.nl en ook www.unitedconsumers.com. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Doesburg


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €305 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Doesburg. Zo betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Doesburg. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Essent, Vandebron of natuurlijk Leon energie. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De gekozen energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van Energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Doesburg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Doesburg en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Doesburg

Een groot deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Doesburg. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Doesburg vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Doesburg bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6980, 6981, 6982, 6983, 6984. Wanneer je woont in wijk Wijk 01 kan je soms vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Eneco tarieven.