Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Doetinchem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Doetinchem? Dankzij onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Pure Energie en Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Doetinchem de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op deze website handige info over zaken als o.a. verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doetinchem (www.doetinchem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,205
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Doetinchem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Doetinchem. Van Vandebron tot bijvoorbeeld Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 50 maatschappijen. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Doetinchem is die past bij jouw verbruik? Geef snel jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Doetinchem, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tarievenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Doetinchem

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Online account
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van energiebedrijven en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder in Doetinchem betreft Liander. Vervolgens verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Doetinchem maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Doetinchem

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Doetinchem
 • Netnummer: 0314
 • Bewoners: 56827
 • Postcode: 7001
 • Veel gezochte wijk: Doetinchem

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,205
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-doetinchem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Doetinchem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.465 m3 + 2.979 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen zoek jij informatie met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Doetinchem, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Onder andere www.vattenfall.nl en www.huismerkenergie.nl. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Doetinchem


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €375 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Doetinchem. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Doetinchem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Zoals Eneco, Pure Energie of natuurlijk Qwint. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Doetinchem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Doetinchem en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Doetinchem

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Doetinchem. Echter is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Doetinchem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Doetinchem kennen we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009. Als inwoner van wijk Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Energiedirect tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente