Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Winterswijk

Gemakkelijk energie vergelijken in Winterswijk? Dankzij onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Delta & Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Winterswijk de beste deal heeft! Ook lees je via de Energiehunter handige info over zaken als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Winterswijk (www.winterswijk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,242
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 3.195 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Winterswijk?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Winterswijk. Dat loopt van GreenChoice tot Essent, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 60 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Liander. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Winterswijk is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Winterswijk, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de energievergelijker checken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Winterswijk

 • Vattenfall: Goede klantenservice
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
 • Engie: Goede welkomstbonus
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van energie-organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Winterswijk betreft Liander. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Winterswijk maakt deel uit van de gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Winterswijk

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Winterswijk
 • (Net) nummer: 0543
 • Bewoners: 28939
 • Postcodegebied: 7101
 • Populaire wijk: Stad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,242
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.195 kWh
energie-vergelijken-winterswijk

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Winterswijk is dit gemiddeld zo’n 1.480 m3 en 3.195 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk pakket bekijk je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Winterswijk, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.pure-energie.nl of www.eon.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Winterswijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €295 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Winterswijk. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Winterswijk. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de nieuwe maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Engie, NLE en Fenor. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Winterswijk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Winterswijk en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Winterswijk

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Winterswijk. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Winterswijk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Winterswijk kennen we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7100, 7101, 7102, 7103. In huizenbezitter in wijk Stad, Land kan je soms vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente