Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oude IJsselstreek

Gemakkelijk energie vergelijken in Oude IJsselstreek? Door gebruik te maken van onze website ontdek je snel en simpel alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Pure Energie & Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Oude IJsselstreek het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als bijv. energieproblemen en salderen. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oude IJsselstreek (www.oude-ijsselstreek.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,756
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn de beste energieleveranciers in Oude IJsselstreek?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Oude IJsselstreek. Dat gaat van Powerpeers tot en met Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In augustus 2021 zijn het zo’n 45 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Liander. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oude IJsselstreek is die past bij jouw verbruik? Geef snel jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Oude IJsselstreek, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de tool ontdek jij zonder problemen een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oude IJsselstreek

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke cashback
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De pakketten van organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Oude IJsselstreek is Liander. Bovendien rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Oude IJsselstreek vinden we terug in gasregio 1. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Oude IJsselstreek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,756
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-oude-ijsselstreek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Oude IJsselstreek is het gemiddelde verbruik ong. 1.436 m3 en 3.132 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket vind je gegevens met betrekking tot herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oude IJsselstreek, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.greenchoice.nl en www.vrijopnaam.nl. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Oude IJsselstreek


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €290 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oude IJsselstreek. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Oude IJsselstreek. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Eneco, Vandebron + Main energie. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oude IJsselstreek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oude IJsselstreek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oude IJsselstreek

Het gros van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Oude IJsselstreek. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Oude IJsselstreek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Oude IJsselstreek zien we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7054. Wanneer je woont in wijk Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Engie kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente