Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Aalten

Snel online energie vergelijken in Aalten? Middels onze vergelijker check je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Powerpeers & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Aalten het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze pagina praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en zakelijke energie. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalten (www.aalten.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,244
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn goede energieleveranciers in Aalten?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Aalten. Dit varieert van Pure Energie tot een speler als Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 55 bedrijven. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalten is voor jouw situatie? Voer hieronderde eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze vergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Aalten, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Aalten

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Goede korting
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Goede welkomstbonus
 • Powerpeers: Eigen account
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Aalten is Liander. Daarbij hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Aalten maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Aalten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Aalten
 • (Net) nummer: 0543
 • Aantal bewoners: 26912
 • Postcode: 7120
 • Populaire wijk: Buitengebied

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,750
 • Stroomtarief kwh: €0,244
 • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-aalten

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Aalten gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.421 m3 plus 2.918 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Van alle pakketten zoek jij info met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Aalten, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.pure-energie.nl + www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Aalten


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €315 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aalten. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Aalten. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieleverancier. Bijv. Eneco, NLE of Vastelastenbond. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aalten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Aalten en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aalten

Veel maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Aalten. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Aalten vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Aalten kennen we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7091, 7120, 7121, 7122, 7123. Als inwoner van wijk Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente