Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oost Gelre

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Oost Gelre? Dankzij deze website achterhaal je supersnel alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan NLE & Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oost Gelre het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij bekijk je op Energiehunter.nl belangrijke informatie over zaken zoals tarieven en zakelijke energie. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oost Gelre (www.oostgelre.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn goede energieleveranciers in Oost Gelre?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oost Gelre. Van Powerpeers tot een speler als Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oost Gelre is in augustus 2021? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oost Gelre, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in onze vergelijker checken jullie eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oost Gelre

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Altijd bereikbaar
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van energie-aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Oost Gelre heet Liander. Ook gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Oost Gelre hoort bij gasregio 1. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Oost Gelre

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oost Gelre
 • (Net) nummer: 0544
 • Bewoners: 29537
 • Centrale postcode: 7136
 • Veel gezochte wijk: Lichtenvoorde

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-oost-gelre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Oost Gelre is dit gemiddeld zo’n 1.421 m3 en 3.101 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zoek jij voorwaarden aangaande type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Oost Gelre, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Onder andere www.vandebron.nl en www.fenor.nl. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oost Gelre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €300 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder lees je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Oost Gelre. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oost Gelre. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Energiedirect, Budget Energie of Fenor. Tevens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.leonzeewolde.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oost Gelre vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Oost Gelre en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Oost Gelre

Veel bedrijven leveren momenteel groene stroom in Oost Gelre. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Oost Gelre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Oost Gelre kennen we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7136. Als bewoner van wijk Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde kan je soms met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Energiedirect kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente