Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vragender

Meteen energie vergelijken in Vragender? Middels www.energiehunter.nl vind je moeiteloos alle beschikbare energiebedrijven als o.a. GreenChoice & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Vragender de beste deal heeft! Bovendien bekijk je op Energiehunter.nl waardevolle info over items als bijv. maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oost Gelre (www.oostgelre.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7491
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2394
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Vragender?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Vragender. Dat loopt van Delta tot Vattenfall, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vragender is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vragender, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van jouw input in onze vergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vragender

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Scherpe korting
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Vaste energieprijzen
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

De producten van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder in Vragender is Liander. Daarnaast gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Oost Gelre maakt deel uit van de gasregio 1. Dat betekent een vergoeding van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Vragender

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oost Gelre
 • Netnummer: 0544
 • Aantal bewoners: 29537
 • Centrale postcode: 7134
 • Wijk: Lichtenvoorde

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7491
 • Stroomtarief kwh: €0,2394
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-vragender

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Vragender is dit gemiddeld zo’n 1.525 m3 en 3.040 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen check jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Vragender, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Zoals www.vattenfall.nl of www.hvcgroep.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vragender


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan wel €345 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Vragender. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vragender. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Vattenfall, Pure Energie en ook Anode energie. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vragender vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vragender en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Vragender

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Vragender. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Vragender vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Oost Gelre kennen we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7134. Wanneer je woont in wijk Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde kan je soms extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Oxxio overstappen in september 2021.