Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Epse

Snel online energie vergelijken in Epse? Met behulp van Energiehunter.nl vind je eenvoudig alle relevante energieleveranciers zoals Pure Energie & Oxxio. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Epse de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als verschillende aanbieders en salderen. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lochem (www.lochem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7503
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2406
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 415,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Epse?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Epse. Dit loopt van Budget Energie tot en met Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 bedrijven. Zij gebruiken allen het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Epse is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Epse, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in onze vergelijker ontdekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Epse

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Hoge cashback
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Exclusieve kortingen
 • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Engie: Goede welkomstkorting
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De condities van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Epse heet Liander. Daarnaast hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Lochem valt onder gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Epse

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lochem
 • Regionummer: 0575
 • Bewoners: 33333
 • Postcodegebied: 7214
 • Wijk: Lochem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7503
 • Stroomtarief kwh: €0,2406
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-epse

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Epse is dat gemiddeld 1.436 m3 & 3.101 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen lees jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Epse, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Denk aan www.pure-energie.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Epse


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan wel €320 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Epse. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Epse. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Essent, GreenChoice en Allure energie. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Epse vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Epse en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Epse

De meeste energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Epse. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Epse vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Lochem zien we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7214. In de buurt van wijk Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Oxxio overstappen.