Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bronckhorst

Direct energie vergelijken in Bronckhorst? Met behulp van onze vergelijker tref je supersnel alle grote bedrijven als bijv. Delta en Vandebron. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bronckhorst de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op onze website handige info over zaken als maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Daarbij komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bronckhorst (www.bronckhorst.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in Bronckhorst?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Bronckhorst. Van Powerpeers tot Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 50 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bronckhorst is voor jouw situatie? Geef direct je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bronckhorst, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de energievergelijker vind je gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bronckhorst

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen augustus 2021)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Bronckhorst heet Liander. Ook gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Bronckhorst valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Bronckhorst

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Bronckhorst
 • (Net) nummer: 0575
 • Inwoners: 36510
 • Postcode: 7221
 • Veel gezochte wijk: Hengelo

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-bronckhorst

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bronckhorst ligt dit gemiddeld op 1.525 m3 & 3.132 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk pakket achterhaal je info als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bronckhorst, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.nl of natuurlijk www.allure-energie.nl. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Bronckhorst


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €380 winst geven. Desondanks, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Bronckhorst. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bronckhorst. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Vattenfall, Vandebron en Energieflex. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energiedirect.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bronckhorst vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bronckhorst en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bronckhorst

Veel energieleveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Bronckhorst. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bronckhorst vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Bronckhorst bestaan er tegenwoordig vele plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7220, 7221. Als bewoner van wijk Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook Powerpeers abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente