Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zutphen

Snel online energie vergelijken in Zutphen? Via www.energiehunter.nl check je overzichtelijk alle bekende aanbieders als bijv. Pure Energie & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Zutphen de laagste prijs hanteert. Tevens check je op deze website uitgebreide informatie over topics zoals gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zutphen (www.zutphen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn populaire energieleveranciers in Zutphen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Zutphen. Dat gaat van Delta tot aanbieders zoals Oxxio, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 60 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zutphen is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zutphen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in de tool achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zutphen

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Hoge overstapbonus
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Goede cashback

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De producten van energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Zutphen heet Liander. Ook neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Zutphen valt onder gasregio 1. Dat betekent een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Zutphen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Zutphen
 • Regionummer: 0575
 • Aantal inwoners: 46997
 • Postcode: 7201
 • Wijk: Centrum

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,771
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-zutphen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Zutphen is dit gemiddeld zo’n 1.525 m3 plus 2.979 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk abonnement lees jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Zutphen, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.greenchoice.nl en ook www.huismerkenergie.nl. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zutphen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan in sommige gevallen wel €330 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zutphen. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Zutphen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw geselecteerde energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Pure Energie en ook Clean energie. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.cleanenergy.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zutphen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zutphen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zutphen

Veel energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Zutphen. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Zutphen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Zutphen onderscheiden we allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233. In huizenbezitter in wijk Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over GreenChoice vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente