Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Apeldoorn

Meteen energie vergelijken in Apeldoorn? Via www.energiehunter.nl check je supersnel alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Apeldoorn het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en verschillende contractsoorten. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Apeldoorn (www.apeldoorn.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,751
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,245
Gemiddeld verbruik: 1.436 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Apeldoorn?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Apeldoorn. Dat loopt van GreenChoice tot aan Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 50 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Apeldoorn is voor jouw situatie? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Apeldoorn, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker vind jij gemakkelijk een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Apeldoorn

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder in Apeldoorn is Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Apeldoorn maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Apeldoorn

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Apeldoorn
 • Netnummer: 055
 • Aantal bewoners: 159025
 • Centrale postcode: 7301
 • Populaire wijk: Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,751
 • Stroomtarief kwh: €0,245
 • Gem. gasverbruik: 1.436 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-apeldoorn

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Apeldoorn ligt dat gemiddeld op circa 1.436 m3 plus 2.949 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement lees jij details als herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Apeldoorn, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.vattenfall.nl en ook www.anode.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Apeldoorn


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €365 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Apeldoorn. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Apeldoorn. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijv. Essent, GreenChoice en ook Vastelastenbond. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energieflex.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Apeldoorn vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Apeldoorn en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Apeldoorn

Een groot deel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Apeldoorn. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Apeldoorn vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Apeldoorn zien we vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336. Wanneer je woont in wijk Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk details over Engie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente