Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Deventer

Snel online energie vergelijken in Deventer? Door gebruik te maken van onze website vind je eenvoudig alle relevante aanbieders als o.a. Delta & Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Deventer prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op onze website waardevolle info over items als gastarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deventer (www.deventer.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,714
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,209
Gemiddeld verbruik: 1.455 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Deventer?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Deventer. Dit varieert van Powerpeers tot Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 50 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deventer is? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Deventer, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in de prijzenvergelijker zoek je zonder problemen een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Deventer

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Deventer is Enexis. Daarnaast hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Deventer is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dat draait uit op een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Deventer

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Deventer
 • Netnummer: 0575
 • Inwoners: 98869
 • Postcode: 7401
 • Lokale wijk: Binnenstad

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,714
 • Stroomtarief kwh: €0,209
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-deventer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Deventer bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.455 m3 & 3.049 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket lees jij data met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Deventer, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl + www.energieflex.nl. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Deventer


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €335 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Deventer. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Deventer. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieleverancier. Bijv. Energiedirect, Delta + Leon energie. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Deventer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Deventer en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Deventer

Veel energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Deventer. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Deventer vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Deventer zien we allerlei stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428. Als bewoner van wijk Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook GreenChoice afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente