Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Voorst

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Voorst? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je snel en simpel alle relevante energieleveranciers als bijv. Delta & Budget Energie. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Voorst prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voorst (www.voorst.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Voorst?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Voorst. Dit varieert van Budget Energie tot een speler als Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 50 organisaties. Zij gebruiken allen het net van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de oplossing. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voorst is op dit moment? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Voorst, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter bekijk je simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Voorst

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • NLE: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: 100% Nederlandse windenergie
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Goede welkomstkorting
 • Delta: Duidelijke website

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Voorst is Liander. Daarbij neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Voorst valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Voorst

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Voorst
 • Regionummer: 055
 • Inwoners: 23984
 • Hoofdpostcode: 7395
 • Lokale wijk: Voorst

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-voorst

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Voorst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.540 m3 plus 3.040 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk je details als soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Voorst, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.vandebron.nl + www.anode.nl. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Voorst


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €385 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Voorst. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Voorst. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Essent, Budget Energie en HVC. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eon.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Voorst vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Voorst en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Voorst

De meeste bedrijven ondersteunen inmiddels groene stroom in Voorst. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Voorst vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Voorst onderscheiden we verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7395. Als bewoner van wijk Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk details over NLE kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente