Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haaksbergen

Gemakkelijk energie vergelijken in Haaksbergen? Middels onze website ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Pure Energie & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Haaksbergen prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als o.a. energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haaksbergen (www.haaksbergen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,717
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,212
Gemiddeld verbruik: 1.500 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 490,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleverancier kiezen in Haaksbergen?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Haaksbergen. Dat loopt van NLE tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 60 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het net van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haaksbergen is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haaksbergen, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de tarievenvergelijker zoek jij gemakkelijk een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Haaksbergen

 • Vattenfall: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Handige Eneco Community
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Tankey app
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Aantrekkelijke korting
 • Pure energie: De groenste van Nederland
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder in Haaksbergen heet Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door zijn leidingen. Gemeente Haaksbergen valt in de gasregio 4, 8. Dat resulteert in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Haaksbergen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Haaksbergen
 • Netnummer: 053
 • Aantal bewoners: 24332
 • Postcode: 7481
 • Wijk: Haaksbergen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,717
 • Stroomtarief kwh: €0,212
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-haaksbergen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Haaksbergen is dat gemiddeld 1.500 m3 en 3.142 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten vind je data zoals type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Haaksbergen, en de overstapbonus. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.greenchoice.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Haaksbergen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €340 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Haaksbergen. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Haaksbergen. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt de betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem een beschikbare maatschappij. Onder andere Vattenfall, GreenChoice en ook Vastelastenbond. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.mainenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Haaksbergen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Haaksbergen en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Haaksbergen

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Haaksbergen. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Haaksbergen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Haaksbergen kennen we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7480, 7481, 7482, 7483. Wanneer je woont in wijk Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over Powerpeers afsluiten in mei 2024.