Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hof van Twente

Eenvoudig energie vergelijken in Hof van Twente? Met behulp van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders als bijv. NLE en Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Hof van Twente de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als bijv. verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hof van Twente (www.hofvantwente.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,721
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,216
Gemiddeld verbruik: 1.426 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hof van Twente?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Hof van Twente. Dat loopt van Powerpeers tot aan Vattenfall, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 50 organisaties. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hof van Twente is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hof van Twente, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de vergelijkingstool zoek je gemakkelijk een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hof van Twente

 • Vattenfall: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Hoge welkomstbonus
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Goede overstapbonus
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Altijd bereikbaar
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Transparante prijzen
 • Delta: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Hof van Twente betreft Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Hof van Twente maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat betekent een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Hof van Twente

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hof van Twente
 • Regionummer: 0547
 • Aantal bewoners: 34881
 • Hoofdpostcode: 7471
 • Populaire wijk: Goor

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,721
 • Stroomtarief kwh: €0,216
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-hof-van-twente

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Hof van Twente ligt dit gemiddeld op 1.426 m3 en nog eens 2.957 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket vind jij info als soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Hof van Twente, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.pure-energie.nl + www.allure-energie.nl. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Hof van Twente


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €300 korting realiseren. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: maak een sport van het overstappen in Hof van Twente. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hof van Twente. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Oxxio, GreenChoice of Energie VanOns. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Via Energiehunter.nl tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energieflex.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hof van Twente vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hof van Twente en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Hof van Twente

Veel energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Hof van Twente. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hof van Twente vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Hof van Twente onderscheiden we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7470, 7471, 7472. In wijk Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Eneco overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente