Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bornerbroek

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bornerbroek? Dankzij onze website ontdek je probleemloos alle bekende aanbieders zoals GreenChoice en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bornerbroek voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je via de energievergelijker praktische informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Almelo (www.almelo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2020€0,7231
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2020€0,2268
Gemiddeld verbruik: 1.455 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Bornerbroek?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bornerbroek. Dat gaat van Delta tot aanbieders zoals Nuon, de keuze is enorm. Hedendaags zijn het zo’n 50 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bornerbroek voor jou is? Vul snel de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bornerbroek, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de tool achterhaal je probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bornerbroek

 • Nuon: Stroom en gas
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Hoge overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2020)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Bornerbroek betreft Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Almelo maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Bornerbroek

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Almelo
 • (Regio) nummer: 074
 • Aantal bewoners: 72425
 • Centrale postcode: 7627
 • Wijk: Binnenstad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7231
 • Stroomtarief kwh: €0,2268
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-bornerbroek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bornerbroek ligt dat gemiddeld op circa 1.455 m3 en 2.957 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket zoek jij voorwaarden als soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bornerbroek, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl of www.anode.nl. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Bornerbroek


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2020 kan soms wel €290 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bornerbroek. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in oktober 2020 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bornerbroek. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de gekozen leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Vandebron + Energie VanOns. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van Energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.innovaenergie.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bornerbroek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bornerbroek en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bornerbroek

Veel maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Bornerbroek. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Bornerbroek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Almelo zien we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7627. Als inwoner van wijk Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Oxxio overstappen.