Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Aadorp

Eenvoudig energie vergelijken in Aadorp? Via onze vergelijker check je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld Nuon en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Aadorp de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je via onze vergelijker praktische informatie over zaken als o.a. tarieven en salderen. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Almelo (www.almelo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2020€0,7226
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2020€0,2263
Gemiddeld verbruik: 1.515 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Aadorp?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Aadorp. Dat loopt van GreenChoice tot Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aadorp voor jou is? Vul direct de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Aadorp, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool vind jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Aadorp

 • Nuon: Blijven Loont-korting
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Hoge overstapbonus
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2020)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Aadorp heet Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Almelo behoort tot gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Aadorp

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Almelo
 • (Net) nummer: 0546
 • Aantal bewoners: 72425
 • Postcodegebied: 7611
 • Populaire wijk: Binnenstad

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7226
 • Stroomtarief kwh: €0,2263
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-aadorp

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Aadorp is dit gemiddeld zo’n 1.515 m3 & 3.111 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden m.b.t. type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Aadorp, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.nl en www.vastelastenbond.nl. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Aadorp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2020 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aadorp. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in oktober 2020 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Aadorp. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieaanbieder. Onder andere Essent, GreenChoice of natuurlijk Energieflex. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels deze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vandebron.nl, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Aadorp vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Aadorp en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aadorp

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Aadorp. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Aadorp vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Almelo onderscheiden we meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7611. Als bewoner van wijk Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek kan je soms relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Essent overstappen.