Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hengelo

Meteen energie vergelijken in Hengelo? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan GreenChoice en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Hengelo de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op Energiehunter.nl praktische info over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hengelo (www.hengelo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,720
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.411 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Hengelo?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Hengelo. Van Budget Energie tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 60 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hengelo voor jou is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Hengelo, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in onze vergelijker achterhaal jij zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hengelo

 • Vattenfall: Meerdere contracten
 • Essent: Online account
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Goede klantenservice
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Goede cashback

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Hengelo betreft Enexis. Vervolgens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Hengelo behoort tot gasregio 4, 8. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Hengelo

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hengelo
 • Netnummer: 0575
 • Inwoners: 81075
 • Postcodegebied: 7550
 • Lokale wijk: Binnenstad

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,720
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-hengelo

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Hengelo is het gemiddelde verbruik ong. 1.411 m3 plus 3.237 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten check jij voorwaarden zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hengelo, en de welkomstbonus. Kies de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.nle.nl + www.eon.nl. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Hengelo


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €380 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hengelo. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hengelo. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Energiedirect, Powerpeers + Leon energie. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hengelo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hengelo en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hengelo

Bijna alle energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Hengelo. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Hengelo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Hengelo onderscheiden we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559. In de buurt van wijk Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Vattenfall overstappen in mei 2024.