Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dinkelland

Direct energie vergelijken in Dinkelland? Via de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Dinkelland de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op onze website bruikbare informatie over zaken zoals verschillende aanbieders en zakelijke energie. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dinkelland (www.dinkelland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,715
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.470 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleveranciers zijn er in Dinkelland?

We zien flink wat energieleveranciers in Dinkelland. Dit loopt van Pure Energie tot bijvoorbeeld Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 50 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Ontdekken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dinkelland is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dinkelland, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de Energiehunter zoek jij probleemloos een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dinkelland

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • NLE: Met spoed energie aanvragen
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Online account
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Scherpe cashback

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Dinkelland heet Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Dinkelland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat resulteert in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Dinkelland

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Dinkelland
 • (Net) nummer: 0541
 • Aantal bewoners: 26120
 • Hoofdpostcode: 7591
 • Wijk: Denekamp

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,715
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-dinkelland

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Dinkelland is dit gemiddeld zo’n 1.470 m3 en nog eens 3.080 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk abonnement vind jij info aangaande type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dinkelland, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.oxxio.nl en www.leonzeewolde.nl. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Dinkelland


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €270 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Dinkelland. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Dinkelland. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de aankomende organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Essent, NLE en ook Allure energie. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Dinkelland vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Dinkelland en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dinkelland

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Dinkelland. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Dinkelland vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Dinkelland zien we verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7590, 7591. Wanneer je woont in wijk Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente