Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oldenzaal

Direct energie vergelijken in Oldenzaal? Via onze website check je overzichtelijk alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Delta en Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Oldenzaal de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op onze website uitgebreide informatie over zaken als o.a. verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oldenzaal (www.oldenzaal.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,723
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.455 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleverancier kiezen in Oldenzaal?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Oldenzaal. Dat gaat van Powerpeers tot een speler als Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 50 providers. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oldenzaal is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool check je direct de goedkoopste energieleverancier van Oldenzaal, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool vindt men moeiteloos een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oldenzaal

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Online account
 • Eneco: Grote energiemaatschappij
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Oldenzaal is Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Oldenzaal valt onder gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Oldenzaal

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Oldenzaal
 • (Net) nummer: 074
 • Aantal bewoners: 32110
 • Hoofdpostcode: 7571
 • Veel gezochte wijk: Binnenstad

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,723
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-oldenzaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Oldenzaal is dat gemiddeld 1.455 m3 en nog eens 3.018 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder pakket vind jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Oldenzaal, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energiedirect.nl en www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oldenzaal


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €295 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oldenzaal. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Oldenzaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, NLE en Energie VanOns. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oldenzaal vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oldenzaal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Oldenzaal

Het merendeel van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Oldenzaal. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Oldenzaal vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Oldenzaal zien we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577. Wanneer je woont in wijk Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over Engie overstappen in mei 2024.