Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dalfsen

Gemakkelijk energie vergelijken in Dalfsen? Middels deze website ontdek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Pure Energie & Budget Energie. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Dalfsen de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als overstappen en vaste of variabele tarieven. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dalfsen (www.dalfsen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,713
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.441 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dalfsen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Dalfsen. Dat loopt uiteen van Vandebron tot Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig zijn het zo’n 50 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Bekijken welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dalfsen is voor jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Dalfsen, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via filters in de vergelijkingstool zoek je moeiteloos een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dalfsen

 • Vattenfall: Hoge overstapkorting
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Transparante prijzen
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Hoge korting
 • Delta: Hoge korting

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Dalfsen heet Enexis. Eveneens verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Dalfsen is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dat resulteert in een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Dalfsen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Dalfsen
 • Netnummer: 0529
 • Aantal inwoners: 27916
 • Postcode: 7720
 • Populaire wijk: Dalfsen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,713
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-dalfsen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Dalfsen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.441 m3 en 3.018 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zie je details aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Dalfsen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.powerpeers.nl en www.allure-energie.nl. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Dalfsen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €385 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dalfsen. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Dalfsen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste leverancier. Denk aan Engie, Delta en Energie VanOns. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vastelastenbond.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dalfsen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Dalfsen en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Dalfsen

Het gros van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Dalfsen. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Dalfsen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Dalfsen kennen we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7711, 7720, 7721, 7722. In en rondom wijk Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld kan je vaak heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Pure Energie afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente