Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tubbergen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tubbergen? Via Energiehunter.nl vergelijk je probleemloos alle bekende energieleveranciers. Je kunt denken aan GreenChoice en Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Tubbergen de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tubbergen (www.tubbergen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,730
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.426 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Welke energieleveranciers zijn er in Tubbergen?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Tubbergen. Dat loopt van Powerpeers tot een speler als Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tubbergen is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Tubbergen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de tool zoeken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tubbergen

 • Vattenfall: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Goede overstapkorting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder in Tubbergen is Enexis. Vervolgens gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Tubbergen behoort tot gasregio 4, 8. Dat draait uit op een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Tubbergen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Regio) nummer: 0546
 • Inwoners: 21120
 • Centrale postcode: 7651
 • Lokale wijk: Tubbergen

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,730
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-tubbergen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Tubbergen is dat gemiddeld 1.426 m3 en 3.237 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Van alle pakketten vind je gegevens als herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Tubbergen, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.delta.nl en ook www.huismerkenergie.nl. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Tubbergen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €295 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tubbergen. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tubbergen. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw betreffende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare leverancier. Zoals Vattenfall, GreenChoice of natuurlijk Vastelastenbond. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.fenor.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tubbergen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Tubbergen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Tubbergen

De meeste energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Tubbergen. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Tubbergen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Tubbergen zijn er vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7650, 7651. In huizenbezitter in wijk Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over NLE overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente