Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Twenterand

Gemakkelijk energie vergelijken in Twenterand? Middels deze website ontdek je probleemloos alle beschikbare leveranciers als Pure Energie en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Twenterand voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je via de energievergelijker uitgebreide info over topics als bijv. energiebelastingen en zakelijke energie. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Twenterand (www.twenterand.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,731
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,226
Gemiddeld verbruik: 1.441 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in Twenterand?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Twenterand. Van Powerpeers tot aan Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 45 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Twenterand is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Twenterand, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker vindt men zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Twenterand

 • Vattenfall: Goede klantenservice
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Scherpe cashback
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Scherpe cashback
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Twenterand is Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Twenterand is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Twenterand

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Twenterand
 • (Net) nummer: 0546
 • Aantal inwoners: 33846
 • Centrale postcode: 7676
 • Wijk: Vriezenveen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,731
 • Stroomtarief kwh: €0,226
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-twenterand

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Twenterand is het gemiddelde verbruik ong. 1.441 m3 en nog eens 2.957 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle contracten bekijk je data als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Twenterand, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.eneco.nl en www.qwint.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Twenterand


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €255 besparen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Twenterand. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Twenterand. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Oxxio, NLE + Energieflex. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.unitedconsumers.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Twenterand vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Twenterand en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Twenterand

Bijna alle energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Twenterand. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Twenterand vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Twenterand zijn er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7676. Als inwoner van wijk Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar kan je soms heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente